Yli 1,5 miljoonaa lisäeuroa jaossa juhlavuoden kunniaksi

William ja Ester Otsakorven Säätiö täyttää 90 vuotta vuonna 2018. Juhlavuotta juhlistetaan tukemalla Etelä-, ja Pohjois-Karjalan sekä Kymenlaakson ammattikorkeakouluja, toisen asteen ammatillista koulutusta tarjoavia oppilaitoksia sekä paikallisia nuoria yrittäjiä. Säätiö on lahjoittanut Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoululle, Karelia-ammattikorkeakoululle ja Saimaan ammattikorkeakoululle kullekin 250 000 euroa eli yhteensä 750 000 euroa.

William ja Ester Otsakorven Säätiö on lisäksi julistanut aluellaan oleville toisen asteen ammatillisen koulutuksen oppilaitoksille apurahahaun, jolla tuetaan yritysyhteistyötä edistäviä investointeja. Tähän tarkoitukseen Otsakorven Säätiö on valmistautunut jakamaan yhteensä enintään 750 000 euroa. Haku on auki syyskuun 2018 loppuun asti säätiön verkkopalveluun avautuvan hakemuksen kautta.

Nuoria yrittäjiä ja nuoria maaseutuyrittäjiä tukeakseen ja kannustaakseen Otsakorven Säätiö jakaa alkaneena vuonna kussakin toiminta-alueensa maakunnassa useita palkintoja, joista suurimmat ovat 5000 euron suuruisia.

Kaiken tämän lisäksi säätiö jakaa tänäkin vuonna totuttuun tapaan apurahaa opiskelijoille, opettajille ja oppilaitoksille. Juhlavuonna tukea jaettaneenkin kaikkiaan yhteensä liki kolme miljoonaa euroa kolmen maakunnan alueelle.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun tiedote

Karelia-ammattikorkeakoulun tiedote

Saimaan ammattikorkeakoulun tiedote

Etelä-Karjalan Yrittäjien tiedote maakuntajuhlassa 10.2.18 palkituista yrittäjistä