Vuosisadan vaihteen menestyksellisestä viipurilaisesta liiketoiminnasta syntyi 1928 yleishyödyllinen säätiö
William Otsakorpi (aik. Lindell) syntyi Kuopiossa Johan ja Eva Lindellin (o.s. Mahlberg) nuorimpana lapsena 13. joulukuuta 1870. Hän opiskeli Kuopion reaalikoulussa ja suoritti myöhemmin kauppakoulun.
Otsakorven ura työelämässä alkoi rautatievirkamiehenä Viipurin-Pietarin rataosuudella. Tällöin hän pääsi perehtymään kuljetustoimintaan ja oppi samalla myös venäjän kieltä. Vuonna 1896 Otsakorpi siirtyi pankkialalle ja ehti toimia sekä KOP:n Viipurin konttorin varajohtajana että Suomen Maanviljelys- ja Teollisuuspankin Viipurin konttorin johtajana. Syvällinen perehtyminen rahatalouteen sekä käytännön talous- ja yrittäjätoimintaan loi vankan perustan hänen myöhemmille menestyksellisille liiketoimilleen.
Vuonna 1901 Otsakorpi perusti vilja- ja siirtomaatavarakaupan harjoittamiseen erikoistuneen Lindell & Hyvärinen kauppayhtiön, jolla oli konttorit niin Viipurissa kuin Pietarissakin. Kauppa- ja teollisuustoiminta laajeni edelleen 1910-luvulla: Otsakorpi kuljetti Venäjältä ostamansa viljan rautateitse perustamiinsa Viipurin Valssi-myllyyn ja Säiniön Myllyyn. Teollisuustoiminta laajeni Vuoksen Kalkkivuori Oy:n, Kuokkalan Höyrysahan ja Karamellitehdas Oy Siriuksen omistuksiin.
William Otsakorpi oli merkittävissä luottamustehtävissä mm. Viipurin kauppakamarissa ja Viipurin Taloudellisessa Korkeakouluseurassa. Teollisuuden- ja Liikkeenharjoittajain Seura Pamauksen puheenjohtajana hän toimi kaiken kaikkiaan 14 vuotta. Hän osallistui niin ikään yhteiskunnalliseen ja sivistykselliseen toimintaan mm. Viipurin kaupunginvaltuuston jäsenenä ja Maaseututeatterin johtokunnassa. Vuodesta 1920 lähtien hän toimi Ranskan varakonsulina aina vuonna 1927 tapahtuneeseen kuolemaansa saakka.
William Otsakorven puoliso Ester Otsakorpi osallistui ahkerasti hyväntekeväisyyteen Viipurin alueella ja vaikutti erityisesti paikallisessa marttatoiminnassa. Lasten kasvitarhatoiminta, naisasia ja rauhanliike olivat hänen sydäntään lähellä.