vuoden 2010 0tsakorven säätiön palkinto

William ja Ester Otsakorven Säätiö jakoi 24.9.2010 Kouvolassa Otsakorven Säätiön palkinnon Siekkelin puutyö Ky:n perustajalle Timo Siekkelille. Palkinto jaettiin nyt kahdeksatta kertaa ja se onarvoltaan 10 000 euroa. Palkinnon jakoivat Säätiön valtuuskunnanpuheenjohtaja kauppatieteiden maisteri, oikeustieteen kandidaatti Tomi Englund ja Säätiön hallituksen puheenjohtaja varatuomari, kauppaneuvos Risto Kiljunen. Palkinnolla Säätiö haluaa osoittaa arvostusta ja kannustaa uusia innovaatioita hyödyntäviä esikuvallisia yrittäjiä, jotka ovat menestyneet Etelä- ja Pohjois-Karjalan sekä Kymenlaakson maakuntienalueella. Palkinnon saaneilla yrittäjillä on merkittävä työllistävä ja kehittävä vaikutus omassa maakunnassaan ja useissa tapauksissa myös huomattavat kansainväliset ulottuvuudet.

Timo Siekkelin perustama Siekkelin puutyö aloitti toimintansa 1983 Selänpäässä. Jo seuraavana vuonna valmistui Valkealan Kansikkaan kylään 360 neliön puutyöhalli. Yhden miehen yritys alkoi erikoismittaisten ovien, ikkunoiden ja karmien valmistamisesta ja on kasvanut 19 henkilöä työllistäväksi niin kotimaan kuin kansainvälisillekin markkinoille hirsitaloja ja -mökkejä valmistavaksi rakennuspuusepän tehtaaksi.

Siekkelin Puutyö tunnetaan erityisesti yksilöllisten talojen ja mökkien valmistajana, jonka puusepät valmistavat käsityönä mökit sekä niihin soveltuvat ikkunat, ovet, puuportaat, kylpytynnyrit ja muut tykötarpeet. Yritys on esimerkillinen, maaseutuelinkeino-lähtöinen, maaseudulla sijaitseva ja suomalaista raaka-ainetta sekä työvoimaa käyttävä yritys. Sillä on useita maakunnallisia yhteistyökumppaneita. Yrityksellä on myös vientikauppaa, joka tekee suomalaista puuta ja puutyötä tunnetuksi hyvällä tavalla.

Yrityksen tuotteet kestävät ajan kulumisen, eivätkä ole muoti-ilmiöitä vaan niiden tuotannolle ja tuotekehitykselle on mahdollista rakentaa
pitkäjänteistä menestystarinaa. Yritystä onkin kasvatettu maltillisesti ja kestävällä tavalla. Siekkelin Puutyö on perheyritys,
Timo Siekkelin itse omistama, joten yrittäjän panos ja henki näkyy toiminnassa kiinteästi. Yrittäjä on hyvämaineinen, rehdiksi ja ahkeraksi tunnettu yrittäjä.