Säätiö on palkinnut nuoren yrittäjän Kymenlaaksossa

William ja Ester Otsakorven säätiö myönsi 5000 euron suuruisen erityistunnustuksen nuorelle yrittäjälle Mikko Salovaaralle ja Jani Nikulalle. Palkinto jaettiin Kymenlaakson maakunnallisessa yrittäjäjuhlassa 26.11.22 Kouvolassa.


Tunnustuspalkinnolla halutaan osoittaa kunnioitusta yrittäjiä kohtaan ja kannustaa nuoria yrittäjyyteen.

Yrityksen tarina

Planproof Oy:n yrittäjä Mikko Salovaara ajatteli aluksi työllistävänsä vain itsensä, mutta yrityksen nopea kasvu on mahdollistanut uusien työntekijöiden rekrytoimisen ja toimipisteiden laajentamisen. 

Planproof Oy:n päätoimialana on sähkö- ja automaatiosuunnittelu. Planproof Oy tuottaa erilaisia suunnittelu- ja asiantuntijapalveluita talotekniikkaan, infrastruktuuriin sekä teollisuuteen.

– Pelikenttä, jolla toimimme, on melko laaja. Tuotamme asiakkaalle kaiken aina suunnittelusta asennusvalvontaan sekä erilaisiin työturvallisuuspalveluihin. Olemme erittäin ylpeitä meidän ”hi-tech” -asiantuntijuudestamme. Voimmekin sanoa olevamme erityisen hyviä koneturvallisuus- sekä ATEX-asioissa. Myös kansainväliset suuryritykset arvostavat osaamistamme ja olemme pystyneet luomaan hyviä suhteita heihin sekä tuottamaan lisäarvoa laajentamalla palvelutarjontaamme. Esimerkiksi Gasum Oy, ABB Oy Electrification Service sekä useat metsäteollisuuden yritykset ovat alusta asti luottaneet tietotaitoomme sekä olleet mahdollistamassa Planproofin kasvutarinaa, toimitusjohtaja Jani Nikula kertoo.

Puskaradiosta vauhtia kasvuun

Planproofin tarina alkoi kotitoimistolta. Mikko Salovaara perusti Sähkö-Salovaara Oy:n marraskuussa 2017. Sen oli tarkoitus olla yhden miehen yritys. Yritys alkoi kuitenkin kasvaa nopeasti puskaradion kautta, laadukkaan toimimisen sekä luotettavuutensa ansiosta, ilman minkäänlaista markkinointia. Edes koronapandemia ei kasvuvauhtia hidastanut.

– Päinvastoin pystyimme rekrytoimaan lisää asiantuntijoita ja oli selvää, että yrityksen kasvu ei ollut hidastumassa. Niinpä oli aika päivittää uudeksi nimeksi Planproof Oy vuonna 2020. Olemme päässeet pitkälle kotitoimistoajoista, yrityksen perustaja ja liiketoimintajohtaja Mikko Salovaara kertoo.

Uusia rekrytointeja ja toimipisteitä

Planproof työllistää ihmisiä ympäri Suomea. Päätoimipaikkana on Kouvola. Lisäksi yrityksellä on toimisto Helsingissä sekä Tampereelta etsitään parhaillaan toimitiloja.

– Isoin kiitos yrityksen kasvusta menee henkilökunnallemme, joka on yrityksemme tärkein voimavara. Planproofin tavoitteena on ollut alusta asti tulla tunnetuksi markkinoiden laadukkaimpana toimijana. Teemme jatkuvasti töitä myös sen eteen, että olisimme halutuin brändi alan rekrytoinneissa. Haluamme luoda kestävää kasvua sekä uusia työpaikkoja Suomeen, Mikko Salovaara toteaa.