Otsakorven palkinnot nuorille yrittäjille Pohjois-Karjalassa

Lauantaina 10.11.2018 jaettiin Pohjois-Karjalan maakunnallisessa yrittäjäjuhlassa kolme Otsakorven palkintoa maakunnan nuorille yrittäjille. Palkinnot jaettiin säätiön 90-vuotisen historian kunniaksi ja nuorten yrittäjien tukemiseksi ja kannustukseksi. Vastaavat palkinnot jaettiin helmikuussa Etelä-Karjalassa ja lokakuussa Kymenlaaksossa. Palkinnot ovat yhteisarvoltaan 10 000 euroa kussakin maakunnassa eli kaikkiaan Otsakorven palkintoja on vuonna 2018 jaettu 30 000 euron arvosta.

Pohjois-Karjalan ensimmäisen Otsakorven nuoren yrittäjän palkinnon, 5000 euroa, sai yrittäjä Joni Kakkonen. Kakkosen yritys on Kontiolahdella toimiva laskettelukeskus Mustavaara Oy. Yritys on perustettu vuonna 1986 ja se on sukupolvenvaihdoksen jälkeen noussut lyhyessä ajassa kannattavaksi yritykseksi. Yrityksen brändi ja imago on uudistunut. Laskettelukeskuksen toimintaa on kehitetty, laskettelijoiden mukavuutta on lisätty muokkaamalla rinteiden profiilia, laajentamalla välinevuokraamon ja kahvion tiloja, rinteiden valaistusta on lisätty ja panostettu niiden turvallisuuteen sekä kiinnitetty huomiota energiatehokkuuteen ja ympäristöystävällisyyteen.

Toisen Otsakorven palkinnon, 3000 euroa, sai ilomantsilainen Jasmin Muqolli (JiiM Restaurants). Muqollin ravintola Mendin on kasvanut Ilomantsissa käsitteeksi, mikä on suurelta osin yrittäjän välittömän ja mutkattoman persoonan ansiota. Ravintolakokonaisuus on taloudellisesti hyvin hoidettu ja tuotteet ovat kunnossa.

Kolmannen Otsakorven palkinnon Pohjois-Karjalassa, 2000 euroa, sai liperiläinen Aapo Kinnunen. Hänen yrityksensä Kopola varastointipalvelut tarjoaa lämmintä ja kylmää varastotilaa mm. veneiden, autojen ja moottoripyörien talvisäilytystä varten. Lisäksi yritys huolehtii tarvittaessa varastoitavan kaluston kuljetukset, pesut ja huollot.