Kevään 2020 apurahat

Poikkeuskevään päättyessä William ja Ester Otsakorven Säätiön hallitus kokoontui Ilomantsin kauniisiin maisemiin päättämään kevään hakemusten perusteella myönnettävistä apurahoista. Poikkeuksellinen aika matkustus- ja kokoontumisrajoitteineen näkyi myös saapuneiden hakemusten määrässä.

Tavanomaisena keväänä säätiölle saapuu keskimäärin yli 200 hakemusta vaihtoon lähteviltä ammattikorkeakoulujen opiskelijoilta. Kevään 2020 hakemuksia tuli vain 30, joista näistäkin osa peruuntui. Opettajien ja oppilaitosten hakemuksia saadaan keväisin normaalisti kumpiakin yli 20. Kuluneen kevään aikana säätiöltä haki apurahaa vain kolme opettajaa. Hankehakemuksia saatiin 14. Pienistä hakemusmääristä johtuen apurahojakin jaettiin poikkeuksellisen vähän. Kevään haun perusteella myönnettiin yhteensä vain 175 880 euroa.

Ammattiopistojen opiskelijoiden ulkomaisia työssäoppimisjaksoja varten myönnetään apurahaa jatkuvasti. Kutakin harjoitteluviikkoa kohden opiskelija voi hakea apurahaa 120 euroa. Matkustusrajoitusten alkaessa moni harjoittelujakso keskeytyi ja vielä useampi peruuntui. Alkuvuoden aikana näitä työssäoppimisjaksoja varten ehdittiin kuitenkin myöntää yhteensä 53 460 euroa.

Syksystä 2019 lähtien säätiö on tukenut uusin tavoin myös toiminta-alueensa yrittäjiä. Yrityslainan lisäksi haettavana on pääomalainaa Kymenlaakson sekä Etelä- ja Pohjois-Karjalan alueen ammattiopistoista ja ammattikorkeakouluista ponnistaneille yrityksille sekä maatalousyrittäjille. Alueen maatalousyrittäjät ja säätiöltä pääomalainaa saaneet yritykset voivat hakea myös 5000 euron investointiavustusta. Edellä mainittujen apurahojen lisäksi on näitä investointiavustuksia kuluneen vuoden aikana myönnetty jo yhteensä 110 000 euroa.

Apurahaa saaneet opiskelijat

Noora Ahtiainen-Himmanen, Imatra
Juho-Paavo Kalevi Airaksinen, Lappeenranta
Joonatan Berg, Kouvola
Piia Kristiina Brusi, Kouvola
Riikka Bruun, Kouvola
Janne Dillström, Kotka
Sari Forsman, Kouvola
Väinö Hassinen, Joensuu
Santeri Hatermaa, Lappeenranta
Heli Hellman, Lappeenranta
Jenni Kaita, Lappeenranta
Taina Koponen, Kouvola
Veera Kurkinen, Lappeenranta
Jesse Vili Santeri Lattu, Kotka
Wiljami Lehtinen, Kotka
Eveliina Mattila, Kouvola
Ismail Mohammedi, Kouvola
Antti Okuloff, Kotka
Svetlana Petkun, Lappeenranta
Sini Räisänen, kotka
Elina Rättö, Kouvola
Riina Saarainen, Helsinki
Ella Taattola, Kotka
Julia Ylitalo, Kouvola

Apurahaa saaneet opettajat

Harri Mielonen, Niittylahti
Heidi Vartiainen, Joensuu

Rahoitetut oppilaitoshankkeet

Aikuiskoulutus Taitaja: Opas Kymenlaakson oppilaitosten työelämäyhteistyöstä, 3000 €

Joensuun Konservatorio: Muusikko-opiskelijan työssäoppimismahdollisuuksien laajentaminen ja työllistymisvalmiuksien parantaminen, 25 000 € (josta osa ehdollisena)

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Kotka: Opas Kymenlaakson oppilaitosten työelämäyhteistyöstä, 4000 €

Karelia-ammattikorkeakoulu: Karelia-ammattikorkeakoulun tekniikan opiskelijoiden työelämäyhteyksien lisääminen ja vahvistaminen, 20 000 €, ja TYÖELÄMÄN OHJAUSOSAAMISEN KEHITTÄMINEN – työorganisaatioiden harjoittelunohjaajien perehdytysympäristö, 45 000 €

Kouvolan seudun ammattiopisto: Opas Kymenlaakson oppilaitosten työelämäyhteistyöstä, 2000 €

Saimaan ammattiopisto: KOTOISA – KOTIHOIDON TYÖELÄMÄYHTEISTYÖN JA OHJAUKSEN KEHITTÄMINEN LÄHIHOITAJAKOULUTUKSESSA, 30 000 €