Kaksi nuorta maaseutuyrittäjää palkittu

Säätiö jakoi kaksi tunnustuspalkintoa nuorille maaseutuyrittäjille MTK Kaakkois-Suomen syyskokouksessa Kouvolassa 8.12.2022. Nuorten yrittäjien tueksi ja kannustukseksi jaetut palkinnot olivat suuruudeltaan 5000 euroa. Palkinnot saivat Heini Peräkylä, Peräkylän tilalta Valkealasta, ja Nina Lappalainen, Innalanmäen tilalta Taipalsaarelta. Molemmat palkitut ovat olleet aktiivisia kertomaan yrittämisestään ja ottaneet vastaan nuorempia ja vanhempia vierailijoita maatiloilleen.

Valkealassa Peräkylän tilalla tuotetaan maitoa. Heini Peräkylä ottaa vastaan koululaisia vierailulle, tarjoaa työssäoppimispaikkoja ja on järjestänyt kuluttajille suunnattuja Avoimet ovet-tapahtumia tilalla. Lisäksi hän osallistuu aktiivisesti kuluttajatyöhön myös erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa, joissa hän kertoo maidontuottajan arjesta ja maidon tiestä navetasta kuluttajan ruokapöytään.

Innalanmäen tilalla Taipalsaarella kasvatetaan ylämaankarjaa. Eläimet laiduntavat ympäri vuoden samalla edistäen mm. luonnon monimuotoisuutta. Tila osallistuu Reko-renkaan toimintaan ja myy lihaa myös suoraan tilalta. Nina Lappalainen tekee aktiivista kuluttajatyötä kotimaisen ruoantuotannon puolesta. Tilalla vierailee koululaisia ja päiväkotilapsia ryhminä. Tilan ovet ovat avoinna kaikille kuluttajille.

Onnea palkituille!